fbpx

Japan ontwerpt ‘s werelds eerste ‘treinauto’

GFC TECHNOLOGIEREDACTIE- ‘s Werelds eerste dual-mode voertuig heeft zaterdag zijn publieke debuut gemaakt in de stad Kaiyo in Tokushima, Japan.

De DMV – zoals het wordt genoemd- ziet eruit als een minibus en rijdt op normale rubberen banden op de weg. Maar wanneer het bij een knooppunt aankomt, dalen stalen wielen van de onderbuik van het voertuig af op het spoor, waardoor het in feite een treinwagon wordt.

De treinwielen tillen de voorbanden van de baan terwijl de achterwielen naar beneden blijven om de DMV op het spoor te stuwen. Dat meldt Reuters.

De CEO van Asa Coast Railway company, dat de DMV’s exploiteert, zei dat de voertuigen kleine steden zoals Kaiyo kunnen helpen met een vergrijzende en krimpende bevolking, waar lokale transportbedrijven moeite hebben om winst te maken.

BEKIJK OOK
Mercedes zegt zelfrijdende mogelijkheden Tesla en andere fabrikanten te overtreffen

De DMV kan tot 21 passagiers vervoeren en rijdt met een snelheid van 60 km / h  op spoorlijnen en kan zo snel gaan als ongeveer 100 km / h op de openbare weg, zei Asia Coast Railway.

Aangedreven door dieselbrandstof, zal het kleine wagenpark, dat in verschillende kleuren verkrijgbaar is, langs een deel van de kust van het eiland Shikoku in het zuiden van Japan rijden, verschillende kleine steden met elkaar verbinden en passagiers een aantrekkelijk kustlandschap bieden.

Foto: reuters.com