fbpx

JAP Luchthaven krijgt upgrade

GFC NIEUWS- Een van de resultaten van het staatsbezoek van president Desiré Bouterse aan de Volksrepubliek China is, dat er een overeenkomst is getekend voor het upgraden van de Johan Adolf Pengel Luchthaven.

Deze uitbreiding is een noodzaak zegt minister Gillmore Hoefdraad van Financiën. Het bieden van goede infrastructuur is noodzakelijk, vindt de bewindsman. Als voorbeeld noemt hij het moment dat Guyana een nieuwe luchthaven kreeg, met als gevolg dat er gelijk een grote vraag kwam van luchtvaartmaatschappijen om het buurland aan te doen.

In het verlengde van de uitbreiding van de luchthaven stelt minister Hoefdraad dat Suriname heel veel geïnvesteerd heeft in telecommunicatie. Samen met Huawei is het nationaal breedbandproject uitgevoerd wat geleid heeft tot betere internet snelheden.

BEKIJK OOK
Suriname wil goede verkiezingsreputatie behouden

De minister zegt verder dat ons land het goed doet als er gekeken wordt naar de ICT-ontwikkelingen en met name de digitale economie. De uitbreiding van de luchthaven zal investeerders aantrekken, waarbij gewerkt zal worden met de nieuwste technologie.

Het upgraden van de airport zal door China Harbour worden uitgevoerd. In het biddingsproces voor het uitbaggeren van de Surinamerivier is deze onderneming aangewezen om dit groot project uit te voeren.