Janiek Pogba en Isilda Toemere vertegenwoordigen Suriname tijdens Caricom 10k

De atleten Janiek Pogba en Ilsida Toemere zullen Suriname vertegenwoordigen tijdens de 14e Caricom 10-kilometer hardloopwedstrijd in St. Lucia.

De loop wordt vandaag gehouden voorafgaand aan de 40ste reguliere vergadering van staatshoofden en regeringsleiders van de Caricom . Het doel van deze loop is onder meer om gezondheid te promoten middels sport.

President Desiré Bouterse die de hoofdverantwoordelijke is voor het portfolio sport binnen de Caricom heeft de hardlopers middels een videoboodschap toegesproken.

In zijn boodschap roept het staatshoofd de deelnemers op om zich te laten inspireren door de verschillende Caricom-topsporters. De president refereert hierbij naar topatleten zoals Usain Bolt, Letitia Vriesde, Shelly-Ann Fraser en Miguel van Assen.

Het staatshoofd zegt verder dat hij de slogan race to wealth, unleash the potential of healthy living onderschrijft, omdat hij investeringen in gezondheid en welzijn van de samenleving als een voorwaarde ziet voor duurzame ontwikkeling. “Hierbij denken we niet alleen aan gezondheidszorg, maar ook aan het aanmoedigen van mensen om een gezonde levensstijl te hebben”, beklemtoond Bouterse.

De president wenst de atleten veel geluk toe en bemoedigd hen om te racen om zo ons Caribische potentieel te ontketenen.

Vorige jaar nam Suriname ook deel aan de loop. Het waren toen de atleten Sefanja Wielzen en Ronaldinho Pinas die ons land vertegenwoordigden. Wielzen behaalde de vierde plaats en Pinas de vijfde plaats.

Naar meer berichten...

Naar meer berichten...