fbpx

Extreme jaloezie is een zeer giftige ernstig ziekmakende emotie

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- Dat elk gezond persoon dagelijks geconfronteerd wordt met verschillende emoties weet elk weldenkend mens.

Zo kennen wij positieve emoties zoals blijdschap, maar ook zeer negatieve zoals haat en jaloezie.

Waar veel personen nog niet van doordrongen zijn is dat deze twee emoties behalve psychische schade, ook ernstige lichamelijke problemen kan veroorzaken.

Experts vertellen aan de gezondheidsredactie van GFC Nieuws dat extreme en langdurige jaloeziegevoelens een sterke directe of indirecte link hebben met hoge bloeddruk, slapeloosheid, een verminderde immuniteit, pijn op de borst, hyperventilatie, buikpijn, hartkloppingen, angsten en zelfs gewichtstoename.

Volgens de bekende arts en psychiater Nereida Gonzalez-Berrios kan ernstige jaloezie enorme veranderingen in het lichaam veroorzaken.

Deze emotie gaat naar zijn zeggen vaak gepaard met wrok, woede, vijandigheid, ontoereikendheid en bitterheid. Als het ernstig is, kan irrationele jaloezie leiden tot wantrouwen, paranoia, misbruik of zelfs fysiek geweld.

BEKIJK OOK
Schokkende ontdekking: obesitas veroorzaakt afsterven zenuwcellen vergelijkbaar met Alzheimer

De Europese topexpert op het vlak van verjonging en mentale gezondheid Jonathan Clarke legt aan GFC uit dat er verschillende vormen van jaloezie bestaan.

Onder anderen jaloezie binnen een familie, bijvoorbeeld onderlinge gevoelens tussen nichten, neven, broers en zussen.

Maar volgens Jonathan Clarke is er bij veel volwassenen ook dikwijls sprake van romantische jaloezie. Deze emotie komt vaak naar boven wanneer een partner zich bedreigd voelt door een liefdesrivaal.

Hij wijst op nog een veel voorkomende jaloezie. Die op de werkvloer wanneer collegae onderling elkaar geen promotie of salarisverhoging gunnen.