fbpx

Jaloerse moordenaar eist nalatenschap slachtoffer op, maar krijgt slechts een schijntje

Redactie GFC Nieuws — Een Russische moeder moet 4000 dollars betalen aan de moordenaar van haar dochter. Dat was namelijk zijn deel van het gezamenlijke bezit van hem en zijn vrouw die hij vermoordde. Veel zal hij er niet aan hebben: hij moet haar ouders een veel groter bedrag betalen aan smartengeld.

Dmitry Loshagin was een succesvolle modefotograaf in de Russische stad Yekaterinenburg. Zijn beeldschone vrouw Yulia Prokopyeva was een veelgevraagd fotomodel.

De gruwelijk jaloerse Loshagin kreeg tijdens een feestje bij hun thuis ruzie met Yulia. Hij duwde haar van een trap, waardoor zij haar nek brak. Hij verborg haar lichaam in de woning waar gefeest werd en keerde terug naar hun gasten.

Later probeerde hij haar lichaam in een bos te verbranden. Familie van Yulia vond het vreemd dat hij onverschillig leek over de verdwijning van zijn vrouw en gaven hem aan.

BEKIJK OOK
PIU gaat sociaalprogramma Sozavo uitvoeren

Hij werd eerst vrijgesproken, maar een hogere rechtbank veroordeelde hem tot 10 jaren cel.

Na zijn veroordeling eiste hij de helft op van wat hij beschouwde als gezamenlijk bezit van hem en zijn vrouw. De rechtbank ging daar niet in mee en vond dat hij niet zonder meer recht had op Yulia’s erfenis.

De auto van zijn vrouw bijvoorbeeld, had hij haar geschonken. Die mocht hij dus niet meerekenen als gezamenlijk bezit. Van een tweede auto krijgt hij maar de helft van de waarde.

Dat bedrag zal worden verrekend met de 2,3 miljoen roebel (bijna 35.000 dollar) die de moeder van Yulia toegewezen kreeg als smartengeld.

Foto: Twitter