Jaïr Tjon En Fa wint herkansingsserie

Jaïr Tjon En Fa heeft vandaag in Cali zijn herkansingsserie gewonnen op de keirin. De Surinamer ging als eerste over de streep nadat hij in de eerste ronde nog als laatste (vijfde) was geëindigd.

In de herkansing was hij in de tweede serie ingedeeld met José Cueto van de Dominicaanse Republiek, Brandon Pineda van Guatemala, Roberto Serrano van Mexico en Adamil Agüero van Venezuela.

Tjon En Fa finishte als eerste en plaatste zich samen met Pineda en Agüero voor de tweede ronde. Uit de eerste herkansingsserie kwalificeerden Luis Cordon van Guatemala en de Cubanen Yansel Arias en Alejandro Mainat zich.

Om 18:11 uur Surinaamse tijs werkt Tjon En Fa de tweede ronde af. Hij is ingedeeld met Kevin Quintero van Colombia, de Cubanen Arias en Mainat, Paul Nicholas van Trinidad en Tobago en Hersony Canelon van Venezuela.

Vier minuten daarvoor de eerste serie van de tweede ronde met Fabian Puerta van Colombia, de Guatemalteken Luis Cordon en Brandon Pineda, Edgar Verdugo van Mexico, de Trinidadiaan Kwesi Browne en de Venezolaan Adamil Agüero.

De eerste drie van de twee series plaatsen zich voor de grote finale en rijden om de medailles. De nummers vier tot en met zes van de twee series leveren in de B-finale strijd om de plekken zeven tot en met twaalf.

Tjon En Fa reed in de eerste ronde in dezelfde serie als zijn aartsrivaal Fabian Puerta, die vorige maand tijdens Odesur in Bolivia van hem won in de halve finale van de 200 meter sprint. In Cochabamba had ie ook gereden tegen Kevin Quintero van Colombia, die in de strijd om de bronzen plak op de 200 meter sprint beter was.(GFC)