fbpx

Jair Tjon en Fa sporter van het jaar 2021

GFC NIEUWSREDACTIE- Het Surinaams Olympisch Comité (SOC) heeft Jair Tjon En Fa uitgeroepen tot sporter van het jaar 2021.

Jair heeft het afgelopen topprestaties geleverd.

De wielrenner werd in Olympic House in bijzijn van onder andere zijn moeder en vader gekroond tot Sporter van het Jaar 2021.

“We hebben de afgelopen twee jaar geen sportgala kunnen houden, omdat er vanwege de coronapandemie nauwelijks sportevenementen waren, maar we hebben dit keer gemeend toch Jaïr in de bloemen te zetten vanwege vooral zijn topprestatie tijdens de Olympische Spelen in Tokio,” licht SOC-voorzitter Ramon Tjon-A-Fat toe.

Het Olympisch Comité benoemde Tjon En Fa tot beste sporter van 2021 na afstemming gepleegd te hebben met de Vereniging van Sportjournalisten in Suriname (VSJS), die normaliter de uitverkiezing doet.

BEKIJK OOK  BvL en ALS registeren leraren die een bouwkavel willen

De wielrenner gaat zich nu opmaken voor de Spelen van 2024 in Parijs. Nadat hij begin december 2021 nog als vijfde eindigde in de Champions League baanwielrennen van de Internationale Wielrenunie geniet hij nu nog van de laatste dagen van een korte vakantie in Suriname.

Op 22 januari vertrekt hij weer, want eind deze maand moet hij opnieuw aan de slag bij de World Cycling Centre, het coaching- en trainingscentrum van de Internationale Wielrenunie in Aigle, Zwitserland waar hij al enkele jaren traint.