Jaïr Tjon En Fa op bezoek bij minister Gopal

Jaïr Tjon En Fa, baanwielrenner, heeft een bezoek gebracht aan de minister van Sport- en Jeugdzaken, Lalinie Gopal. Op de wereldranglijst staat de atleet op de 17de plek. Voor het eerst staat een Surinamer hoog op de wereldlijst.

Stichting Sprint to Tokyo is opgericht om de deelname van Tjon En Fa aan de Olympische Spelen mogelijk te maken. De stichting houdt zich onder andere bezig met het management en de fondswerving voor de deelname. Het afwerken van een technisch programma en internationale toernooien zijn deel van het traject naar de spelen toe.

De atleet studeert Sports in Science in Amerika en beoefent ook baanwielrennen . Minister Gopal is tevreden met de prestatie van de atleet. De bewindsvrouw heeft hem bemoedigd om zich te blijven inzetten om uit te komen voor Suriname.

De minister is voornemens om met alle actoren zoals het Surinaams Olympisch Comité, bonden, atleten en de ouders een plan uit te werken om ondersteuning te bieden aan alle atleten die zullen deelnemen aan de Olympische Spelen.(GFC)