Jair Bolsonaro treedt in functie als Braziliaanse president

Met de officiële ceremonie in het Congreso National en het overdragen van de Presidentiële Sjerp door zijn voorganger is Jair Bolsonaro officieel president van de federatieve republiek Brazilië. De nieuwbakken president zal ondersteund worden door vicepresident Hamilton Mourão. De ceremonie is ook bijgewoond door vicepresident Ashwin Adhin.

De vicepresident woonde de plechtigheden op 1 januari bij namens het staatshoofd Desiré Bouterse en werd vergezeld door de minister van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack Beighle.

Op de luchthaven in Brazilië is de vicepresident met militaire eer verwelkomd door de ambassadeur van Suriname in Brazilië Marlon Mohamed Hoesein, Natasha Halfhuid, minister counselor en Gaby Grootfaam, financiële attaché. Ook vertegenwoordigers van onder andere landen zoals Marokko en Portugal zijn aanwezig geweest bij de inauguratie.

Vicepresident Adhin heeft gebruikmakend van de gelegenheid samen met BUZA-minister Pollack – Beighle een bilateraal gesprek gevoerd met de prime minister van Marokko Saadeddine Othmani.

Tijdens zijn campagne heeft president Bolsonaro beloofd zich sterk te maken voor de veiligheid in zijn land. Ook zal hij strijd leveren tegen corruptie in zijn land. Hij onderstreepte bij de inauguratie die belofte en beloofde er alles aan te doen die waar te maken.(GFC)

Overige berichten