Jack Tours & Travel Service viert 30-jarig bestaan met reisbeurs en trimloop

Reisbureau Jack Tours & Travel Service bestaat 3 februari 30 jaar.

Het bedrijf dat nog steeds onder leiding staat van oprichter Jack Uden, viert deze verjaardag met een Travel Fair (reisbeurs) en een 5 kilometer wandel- en trimloop in het weekeinde van 1 en 2 februari.

Jack Tours & Travel Service wil met deze beurs aan de Surinaamse gemeenschap laten zien wat een reisbureau allemaal doet. Een reisbureau verkoopt immers niet alleen vliegtickets of cruises.

Juist ook bij al die andere zaken zoals de visumaanvraag, een reisverzekering afsluiten en meedenken over vaccinaties, staan de medewerkers de klanten bij. Dit is volgens de bijna 70-jarige Uden dan ook de belangrijkste reden dat zijn bedrijf nog steeds bestaat, ondanks alle mogelijkheden die het internet biedt om reizen te boeken. Het gaat om vertrouwen.

‘’Alles draait om vertrouwen en respect naar je passagiers. Je kan veel zelf doen vanachter je computer, maar dat persoonlijke aspect is voor ons erg
belangrijk. Door die persoonlijke benadering horen we ook veel van de ervaringen van passagiers. Daar komt vaak nuttige informatie uit waar wij andere reizigers weer mee kunnen adviseren. We werken vanaf het begin op deze manier en hebben daarmee veel goodwill gewonnen. Zelfs mensen uit
Nederland en andere delen van de wereld boeken hun tickets via ons hier in Suriname’’, aldus een trotse Uden.

Uden begon in 1989 met zijn eigen bedrijf, vijftien jaar daarvoor werkte hij ook al in de reiswereld. In het begin verkocht hij alleen tickets, later zijn daar totale reispakketten bijgekomen waarbij het bedrijf ook
zaken als verblijf en autohuur verzorgt.

Jack Tours & Travel Service richt zich vooral op uitgaand toerisme. Hoewel de wereld anno 2019 er natuurlijk heel anders uitziet, ziet Uden duidelijke
overeenkomsten met 1989. Ook toen was de economie niet echt stabiel en was er een groot tekort aan deviezen waardoor het voor reizigers moeilijk was daaraan te komen.

‘’Nu is dat wel beter gereguleerd, maar het blijft voor klanten soms lastig die valuta te verkrijgen. En omdat de reisbranche nu eenmaal internationaal opereert moeten we wel met valuta werken’’, legt Uden uit.

De jubilaris ziet een goede toekomst voor de reisbranche in Suriname. Vooral de groei in het aantal bestemmingen in de afgelopen jaren sterkt hem in die opvatting. ‘’We zien bijvoorbeeld een mooie groei in de cruises, maar ook kiezen mensen steeds vaker voor een reis naar Latijns Amerikaanse landen,
Brazilië of Amerika. En dan is het niet meer alleen Belem of Miami waar men heen gaat, maar ook plaatsen zoals Salvador, Recife en Fort Lauderdale in Brazilië, komen steeds meer in trek. Ook Cuba wordt steeds populairder.

Ik zie de komende dertig jaar dan ook met heel veel plezier tegemoet als het
bedrijf in handen zal zijn van de volgende generatie, Cindy en Gersom Uden. Zij hebben voor een groot deel het roer al hebben overgenomen’’, aldus een optimistische Uden.

Travel Fair

Op de Travel Fair zullen verschillende bedrijven en organisaties uit de reis- en toerismesector aanwezig zijn. Ambassades van onder andere Indonesië en Brazilië, de Curaçao Tourism Board, vliegtuigmaatschappijen, maar ook verzekeringsmaatschappijen, banken en de Shata, de Suriname Hospitality and Tourism Association, zullen presentaties geven over hun producten en diensten.

Voor de kinderen zijn er dans-workshops terwijl DJ Cat en andere entertainers de vrolijke noot verzorgen.

De Travel Fair vindt plaats op de parkeerplaats naast het kantoor van Jack Tours & Travel Service aan de Dr. Sophie Redmondstraat 113.

Overige berichten