fbpx
Jabini verrast, maar toch geestelijk voorbereid op strategie NDP-leiding

De NDP doet het deze verkiezing met een totaal nieuw team voor het district Sipaliwinie. NDP-volksvertegenwoordiger Hugo Jabini komt niet terug in het parlement.

De DNA-kandidaten voor Sipaliwinie zijn: Erwien Linga(1), Aida(2) , Carlo Lewis(3) en Norita Pansa(4).

In gesprek met GFC Nieuws zegt Jabini dat hij geestelijk voorbereid was op het besluit van de partij. Hij zag dit aankomen, omdat hij niet gevraagd werd om te bewilligen. Desalniettemin wachtte hij op een sein van de partijleiding, omdat wijzigingen tot het laatste moment nog doorgevoerd kunnen worden.

Jabini respecteert het besluit van de partijleiding. Het is waarschijnlijk een strategie van de partij om te gaan voor een geheel nieuw team. Ik was er geestelijk op voorbereid. Als echte democraat respecteer ik het besluit en ben beschikbaar om ingezet te worden op een andere manier”, zegt Jabini.

De volksvertegenwoordiger denkt niet dat hij op een zijspoor is geplaatst, vanwege zijn kritische kanttekeningen anderhalve week terug in DNA over de aanpak van het grondenrechtenvraagstuk.

De partijleiding heeft hem nooit op het matje geroepen. Jabini zegt dat hij zich altijd consequent heeft gehouden aan het partij – en regeerprogramma. Hij heeft naar eer en geweten gehandeld.

Meer nieuws

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.

“Adhin mag naar huis”

GFC NIEUWS- “Laat het recht zegevieren. Adhin mag naar huis!” Dit deelde NDP-topper Melvin Bouva zojuist op social media.