fbpx

Jaarlijkse kranslegging initiatiefnemers Javaanse Immigratie bij monument te Marienburg

Afgelopen dinsdag hebben de initiatiefnemers Saimin Redjosentono, Amin Abas en de voorzitter van de Stichting Jamu, Soewarto Moestadja, van de realisatie van het immigratie monument dat de komst van de eerste Javanen uit Java als contractarbeiders op de plantage Marienburg markeert, traditiegetrouw de jaarlijkse kranslegging volbracht aan de vooravond van historische datum 9 augustus 1890.

Dit jaar wordt 127 jaar Javaanse immigratie herdacht die samenvalt met de dag der inheemsen op 9 augustus 2017.

Het monument is een ontwerp van de kunstenaar John Djojo en de projectdrager is Mas Jo Moestadja van de Stichting Jamu.

Enkele jaren terug is het monument door de initiatiefnemers geschonken aan de gemeenschap en behoort momenteel tot een van de toeristische bezienswaardigheden die het district Commewijne rijk is aan cultureel erfgoed.

Namens de gemeenschap met name de gidsen van Marienburg wordt een beroep gedaan om de directe omgeving van het complex en het monument schoon te houden.

Ondanks de drukke werkzaamheden van minister Moestadja van Arbeid heeft hij een moment vrij kunnen maken in verband met zijn rol als regeringscoördinator in DNA om deze handeling tegen de achtergrond van 127 jaar herdenking Javaanse Immigratie toch te kunnen volbrengen.

Foto: (vlnr)Gids Soekardi, Jimmy Sastroredjo, Enrique Ralim, ir. Saimin Redjosentono, Amin Abas, voorz. Stg. Jamu, Soewarto Moestadja tevens minister van Arbeid, Lino en Kenneth Moesa. Op de achtergrond politiek adviseur hadji Firosh Abdoelazis van Arbeid.
(GFC)

Naar meer berichten...