fbpx

Verjaardag Mahatma Gandhi herdacht in Nickerie

GFC NIEUWS- De organisatie SCV-Karishma heeft vandaag de 151ste geboortedag van de wereldbekende leider Mahatma Gandhi herdacht bij zijn borstbeeld in het centrum van Nieuw-Nickerie.

DNA-Leden, vertegenwoordigers van SCV-Karishma, maar ook districtscommissaris Senrita Gobardhan wezen bij deze gelegenheid allen op het belang van geweldloosheid in alles dat wij als mens doen of ondernemen.

Indien in leven zou de legendarische leider, Mohandas Karamchand Gandhi, vandaag 2 oktober zijn 151ste jaardag vieren.

Mahatma Gandhi zoals hij ook bekend staat was een Indiase politicus die na zijn rechtenstudie in Engeland vertrok naar Zuid-Afrika waar hij zich voor de Indiase bevolkingsgroep inzette. Na terugkeer in India nam hij het voortouw tijdens de Indiase onafhankelijkheidsstrijd. Gandhi was één van de grondleggers van de moderne staat India en grote voorstander van actieve geweldloosheid als middel voor revolutie.

BEKIJK OOK
Klant gaat ervandoor met geldtrommel winkelier

Gandhi spande zich ook in voor de verzoening tussen hindoes en moslims in India. In 1948 werd hij op 79-jarige leeftijd vermoord door een extremistische hindoe.

De geboortedag van Mahatma Ghandi werd door de Verenigde Naties in 2017 uitgeroepen tot Internationale dag van de Vrede en Geweldloosheid.