Ja, ik heb zin – check je app

De wereld wordt steeds ingewikkelder. Was het vroeger onmiddellijk duidelijk of de beoogde sekspartner ook in was voor een uitwisseling van intimiteiten – een zwoele glimlach, een veelbetekenend knipoogje – tegenwoordig moet de instemming bewezen kunnen worden.

De avond begon veelbelovend. Het etentje in een duur restaurant, de dure fles wijn, Barry White – vaak zelfs Al Green – op de achtergrond: in een normale wereld betekende dit dat de kans op seks meer dan groot was.

Niet meer. Tegenwoordig moet vooraf een beide partijen bindende overeenkomst worden aangegaan vóór het haakje van de beha wordt losgepeuterd, om te voorkomen dat de eerstvolgende ontmoeting in de rechtszaal is.

Althans, in Zweden is het al bijna zover. Daar wordt mogelijk binnenkort een wet aangenomen die sekspartners verplicht vóór de daad elkaar expliciet toestemming te geven voor… eh, de daad.

Nu is er natuurlijk geen grotere libidokiller dan vóór het moment suprême een formulier in tweevoud tevoorschijn te halen en te fluisteren: “Zou je even deze seksovereenkomst willen tekenen?”

LegalThings denkt de oplossing te hebben gevonden. Rick Schmitz, ceo van het bedrijf, ontwikkelde de app LegalFling.

Want hoe bewijs je dat er toestemming is gegeven? Dat is waar LegalFling inkomt.

De deelnemers aan de daad sturen elkaar via de app een verzoek voor seksueel contact. Eventuele voorwaarden worden meegestuurd. Toestemmen of weigeren gaat met een simpele swipe – een kind kan de was doen.

De maker vertelt er niet bij in hoeverre zijn app beveiligd is, bijvoorbeeld tegen hacken.

Overige berichten