fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

IT-Room Buza in gebruik genomen

GFC NIEUWS- De State of the Art IT-Room die het Surinaamse ministerie van Buitenlandse Zaken in staat stelt op een moderne manier in contact te zijn met buitenlandse posten, moet tegen de achtergrond van de e-Suriname visie gezien worden.

De faciliteit werd vorige week in gebruik genomen op het hoofdkantoor van het ministerie. Mike Antonius, directeur van het Telecommunicatiebedrijf Suriname (Telesur), zei als een der sprekers bij de launch dat dit project binnen het Telesur Nationaal Breedband Project (TNBP) is uitgevoerd.

Dit TNBP is onderdeel van de e-Suriname visie. De IT-Room creërt volgens directeur Antonius de efficiëntie en het gemak, dat er met de posten in Parijs, Den Haag en Brussel op afstand met beeld en geluid makkelijker en sneller gecommuniceerd kan worden. Dit kan op een zodanige manier dat er ook sneller beslissingen genomen kunnen worden.

OOK INTERESSANT
Activiste Asawini wordt vandaag het land uitgezet

De Telesur-directeur roemt deze ontwikkeling daarom als een onderdeel van de e-Suriname visie, waar er allerlei e-toepassingen kunnen geschieden die het werken en leven in Suriname kunnen verbeteren.

Hij legde in deze de nadruk op de “enrich the lives of our people”-gedachte. De e-Suriname visie brengt, aldus directeur Antonius, onder meer met zich mee dat Telesur beter in staat zijn breedbandservices te bieden en wel op een zodanige er ook allerlei e-services gefaciliteerd kunnen worden.

Als e-services noemde hij onder meer e-governmentdiensten, smartretaildiensten en e-payments, welk laatste het belangrijkste onderdeel is binnen de e-Surinamse visie.