fbpx
Israëlisch bombardement op Turks nieuwsagentschap: ‘Nieuw voorbeeld van ongetemperde agressie’

Redactie GFC Nieuws — Het Israëlische leger bombardeerde zaterdag het gebouw van het Turkse nieuwsagentschap Anadolu in Gaza. Turkije noemt de aanval “een nieuw voorbeeld van ongetemperde agressie”.

Israël lanceerde zaterdag luchtaanvallen en tankbombardementen tegen de Gazastrook, nadat Hamas en Palestijns-islamitische Jihad-militanten raketten op Israëlisch grondgebied hadden afgevuurd.

Mevlut Cavusoglu, de Turkse minister van Buitenlandse Zaken, noemde “het Israëlische geweld tegen onschuldige mensen zonder onderscheid” een misdaad tegen de menselijkheid. “Zij die Israël aanmoedigen, zijn eveneens schuldig,” zei hij.

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan veroordeelde de aanval op het nieuwsagentschap. Hij zei dat dit Turkije echter niet zal weerhouden om “de wreedheden te rapporteren die de Joodse staat pleegt.”

“Turkije en het Anadolu Agentschap zullen doorgaan met de wereld vertellen over het Israëlische terrorisme en wreedheden in Gaza en andere delen van Palestina, ondanks zulke aanvallen,” schreef Erdogan op Twitter.

Meer nieuws

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.