Israëlisch bombardement op Turks nieuwsagentschap: ‘Nieuw voorbeeld van ongetemperde agressie’

Redactie GFC Nieuws — Het Israëlische leger bombardeerde zaterdag het gebouw van het Turkse nieuwsagentschap Anadolu in Gaza. Turkije noemt de aanval “een nieuw voorbeeld van ongetemperde agressie”.

Israël lanceerde zaterdag luchtaanvallen en tankbombardementen tegen de Gazastrook, nadat Hamas en Palestijns-islamitische Jihad-militanten raketten op Israëlisch grondgebied hadden afgevuurd.

Mevlut Cavusoglu, de Turkse minister van Buitenlandse Zaken, noemde “het Israëlische geweld tegen onschuldige mensen zonder onderscheid” een misdaad tegen de menselijkheid. “Zij die Israël aanmoedigen, zijn eveneens schuldig,” zei hij.

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan veroordeelde de aanval op het nieuwsagentschap. Hij zei dat dit Turkije echter niet zal weerhouden om “de wreedheden te rapporteren die de Joodse staat pleegt.”

“Turkije en het Anadolu Agentschap zullen doorgaan met de wereld vertellen over het Israëlische terrorisme en wreedheden in Gaza en andere delen van Palestina, ondanks zulke aanvallen,” schreef Erdogan op Twitter.

Overige berichten