fbpx

Israël wil in Suriname investeren

GFC NIEUWS- “De bilaterale relatie is goed, maar we moeten het verbeteren. We willen investeren, zodat Suriname er profijt aan heeft. We zijn bezig de beste bedrijven naar Suriname te halen”, zei de honorair consul van Israël, Ruthy Richards – Levi donderdag tijdens een bezoek aan vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk.
Gesproken is over het verstevigen van het samenwerkingsverband tussen beide landen. De vp is zeer ingenomen met dit bezoek, meldt het Directoraat Volkscommunicatie.
Volgens de Richards begon de samenwerking al in het jaar 1600, echter is er nog nooit groot geïnvesteerd in Suriname vanuit Israël. “We willen het beter doen. We hebben voldoende investeerders die zaken met dit land willen doen.”
De Israëlische vertegenwoordiger noemde investeringen in het bankwezen, vleesproductie, werkgelegenheid, export, landbouw tot het vliegen van vrachtvliegtuigen naar Suriname.
De vertegenwoordiger zei verder dat de investeerders vanaf 19 december in ons land zullen vertoeven. “Zij kunnen het best zien wat beter voor hen is”, aldus Richards.

BEKIJK OOK
Suriname vertegenwoordigen op U20 vrouwen WK eer voor Mijensa Rensch