Israël boycot boycotters: tegenstanders komen land niet meer in

Na de jarenlange internationale boycot van Israël, maakte het Israëlische ministerie van Strategische Zaken een eigen non grata-lijst bekend, schrijft Ha’aretz.

Op de lijst staan 20 organisaties in diverse landen. Daar zitten Joodse organisaties bij, zoals de Amerikaanse Jewish Voice for Peace, van wie de leden niet meer welkom zijn in het moederland.

Ook op de lijst staan ​​andere Amerikaanse groepen zoals het Friends Service Committee van de Quakers, de feministische groep Code Pink en de United States Campaign for Palestinian Rights.

Organisaties in Chili, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Italië, Noorwegen, Zweden en Zuid-Afrika worden ook genoemd.

“Deze mensen proberen de wet en onze gastvrijheid te misbruiken om tegen Israël te handelen en het land te schande te maken,” zei minister van Binnenlandse Zaken Aryeh Deri, die verantwoordelijk is voor het handhaven van het verbod.

De maatregel zal vervelende gevolgen hebben voor Israëliërs buiten, die familie hebben binnen Israël. Ook aanhangers van de te weren organisaties die in Israël wonen op een tijdelijke verblijfsvergunning, lopen nu het risico gedeporteerd te worden.

Overige berichten