fbpx

Ismanto Adna nieuwe financieel directeur EBS

Ten kantore van de Energie Bedrijven Suriname (EBS) is er vrijdagavond een Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AvA) gehouden. Tijdens deze AvA is onder dankzegging voor de bewezen diensten, de dienstbetrekking tussen Rabin Parmessar en de EBS per 1 december 2018 beëindigd. Eveneens is op dezelfde datum Ismanto Adhna benoemd tot de financieel directeur van het bedrijf.

Parmessar heeft een belangrijke rol vervult bij het opstarten van het efficiëntie- en transformatieproces binnen de EBS, in het kader van de implementatie van de nieuwe Energiewet, welke in 2015 is aangenomen en afgekondigd.

BEKIJK OOK  Landmacht geïnformeerd over Overleg Orgaan voor Militairen

Parmessar wacht nu een andere uitdaging. Om hem de ruimte te geven zich volledig daarop te richten, is besloten de dienstbetrekking te beëindigen.

De voorlopige waarneming zal statutair door de technisch directeur Marcel Eindhoven plaatsvinden, in volledige samenwerking met de Raad van Commissarissen onder leiding van Andy Rusland, als hoogste leidinggevende entiteit binnen het bedrijf.

De garantie van de energievoorziening en het vergroten van de toegankelijkheid van energie voor elke Surinamer blijft een belangrijk streven van de regering Bouterse – Adhin, meldt het NII.(GFC)