“Is Suriname a failed state” thema discussieavond KennisKring

KennisKring (KK) gaat op dinsdag 3 april het thema: Is Suriname a failed state” bespreken met als gastspreker Krishna Hussainali-Mathoera, DNA-lid tevens oud- politiecommissaris. Het panel bestaat uit Carla Boetius, mediadeskundige en voorzitter van de Surinaamse Vereniging van Journalisten en de filosoof en psycholoog, Roy Bhikharie.

Suriname is bijna 43 jaar onafhankelijk en zijn diverse keren statistieken gepresenteerd over onze bevolkingscijfers en economie. Was de Surinaamse gulden tweemaal zoveel waard als de Nederlandse gulden blijkt dat in de 43 jaar wij meer dan negen SRD moeten neertellen voor een euro.

Cijfers zijn indicatoren over onze ontwikkelingen en kunnen wij volgens KK daarmee telkenmale onze strategie bijschaven en zo onze kinderen goede toekomstperspectieven bieden.

Zijn wij “a failed state”? Is ons onderwijsniveau nog naar internationale standaarden? Kunnen onze studenten zonder extra studie jaren aansluiten bij universiteiten in de wereld? Is onze gezondheidszorg aantrekkelijk voor investeerders en toeristen? Is de veiligheid van de burger, toerist en investeerder gegarandeerd? Zijn er indicatoren die aangeven dat wij op de goede weg zijn een voorbeeldstaat te zijn in het Caraïbisch gebied? Zullen onze verpleegsters en apothekers ingaan op de ronseladvertenties uit Nederland, Curaçao en St. Maarten?

Allemaal vragen die in discussie met de gastsprekers aan de orde zullen komen. De aanvang is om 20.00 uur in het Lallarookh gebouw 1. Eenieder is van harte welkom.

Overige berichten