fbpx
Is het teveel gevraagd om afstand te houden van elkaar?

INGEZONDEN- Het is niet dat er aan het volk wordt gevraagd om mee te helpen vechten in Irak, Syrië of andere oorlogsgebieden. Er wordt ook niet het verzoek gedaan om in de Surinamerivier te gaan zwemmen vanuit Paramaribo richting Commewijne.

Het simpele dat wordt gevraagd is om minsten twee meter afstand van elkaar te houden. Om zoveel mogelijk het contact met elkaar te vermijden door thuis te blijven. Om niet in grote groepen, ook niet in kleine, bij elkaar te komen, maar liever steeds alleen te zijn en afstand te houden van een ieder.

Er wordt ook een beroep gedaan op een ieder om de handen heel vaak te wassen en/of desinfecteren met alcoholgel.

Dit wordt niet gevraagd in het belang van 1 persoon, maar van ons allen, voor onze Volksgezondheid. Om een enorme ramp die ons boven het hoofd hangt te proberen voorkomen.

Is het echt zo’n groot offer? Is het teveel gevraagd om 2 meter afstand te houden van elkaar?

En toch zijn er mensen die willen doen wat zij willen, want ze denken het beter te weten dan al onze knappe koppen in Suriname die proberen ons te beschermen tegen een virus. 

Ik stel voor aan de regering om vanaf nu veel strenger op te treden tegen deze schaamteloze asociale figuren!

Hebben deze mensen wel een idee wat voor ramp het voor Suriname zal zijn als het coronavirus zich gaat verspreiden onder het volk?

Nogmaals: 2 meter afstand houden van een ieder- handen vaak wassen en/of desinfecteren- blijf liever thuis!

Drs. J. Kerto

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…