fbpx

Is het beter om een warme drank te drinken als de temperaturen hoog zijn?

Voldoende drinken is belangrijk als het warm is. Maar wat is verkoelender: een glas koud water of een kopje thee drinken? Volgens berichten op onder andere Ze.nl en Mens-en-gezondheid.infonu kan je drankjes met ijsklontjes beter vermijden als het buiten zonnig is en is een warme drank een betere optie. Maar moet je bij dertig graden nu echt aan de thee?

Waarom warme drank?

Volgens Ze.nl zorgt de hitte van een warme drank ervoor dat je lichaam aangespoord wordt om meer te gaan zweten. Zweten zorgt er vervolgens voor dat je lichaam sneller afkoelt. En dus is het volgens de website beter om iets warms te drinken bij hoge temperaturen. Mens-en-gezondheid.infonu meldt dat een kop thee een ‘natuurlijke reactie’ in je lichaam veroorzaakt waardoor je afkoelt. Koude dranken zouden juist het tegenovergestelde effect hebben: je lichaam zou na het drinken van iets koels meer moeite hebben met het afvoeren van warmte.

OOK INTERESSANT
Cafeïne kan lichaamsvet en type 2 diabetesrisico verminderen

Een warme drank verhoogt de temperatuur in je lichaam, wat je lichaam stimuleert om de afkoelingsmechanismes in werking te zetten.” Of dit beter is dan iets kouds hangt wel van een aantal factoren af. Hoe warm is het buiten? Hoe vochtig is de lucht?