fbpx

Is Covid-19 nu minder dodelijk dan we dachten? Indien Trump snel beter is geeft dat hoop

GFC NIEUWS- Is het coronavirus daadwerkelijk zo dodelijk als hoe sommige overheden ons willen doen geloven? Zijn alle verstrekkende maatregelen overdreven omdat de kans dat je dood gaat minder groot lijkt te zijn?

Tomba advertentie | GFC NieuwsAl maanden is er wereldwijd een felle discussie tussen twee kampen gaande. De ene groep is van oordeel dat de maatregelen om het virus te beteugelen sterk overdreven zijn in verhouding met de ernst van Covid- 19. “De overheidsbevelen zijn disproportioneel”, is hun standpunt.

Het andere kamp heeft een 180 graden kijk op de pandemie. Ze vinden dat alle overheidsrichtlijnen zeer noodzakelijk zijn en strikt opgevolgd moeten worden om zo de verdere verspreiding van corona tegen te gaan.

BEKIJK OOK
‘Sterk leiderschap en standvastigheid van vaders nodig om crises te boven te komen’

Critici van de scherpe coronamaatregelen vinden dat het bewijs geleverd is dat er overdreven wordt indien de Amerikaanse president Donald Trump deze week al naar huis mag.

“Trump bevindt zich eigenlijk in een categorie met een zeer hoog risico voor dit virus. Zijn leeftijd, 74, zijn geslacht en zijn zwaarlijvigheid”.

“Maar als hij binnenkort uit het ziekenhuis komt, is dat gewoon goud voor hen die van oordeel zijn dat de maatregelen veel te ver gaan. Het zou bewijzen dat je nu veel minder kans hebt om aan het virus te overlijden want  artsen kunnen Covid-19 nu veel beter behandelen”, is hun stelling.