fbpx

Is autoziekte straks verleden tijd?

Uber heeft een nieuw patent ingediend voor een technologie die een einde moet maken aan autoziekte. Ubers patent, het ‘Sensory Stimulation System’ moet wat we zien en voelen synchroniseren.

Vaak worden we pas misselijk als onze hersenen iets anders registreren dan we zien. Uber wil met een nieuw systeem je lichaam afstemmen op wat je ogen zien, schrijft HLN.be.

Een belangrijk onderdeel van de technologie zijn beweegbare zetels. Als de zetels meebewegen met de deining van de auto, wordt je lichaam afgestemd op wat je ogen waarnemen buiten. Een tweede belangrijke aspect is een nieuw luchtcirculatiesysteem dat zich enkel richt op bepaalde delen van je lichaam. Ten slotte wil Uber ook een lichtbalk in de auto installeren, die licht in verschillende kleuren en helderheden uitstraalt om richtingsveranderingen na te bootsen.

Volgens een studie die werd gepubliceerd in wetenschapstijdschrift Experiment Brain Research kan goede luchtcirculatie misselijkheid verminderen. Bewegende zetels daarentegen zouden minder impact hebben.

Foto: Thinkstock