fbpx
Is Arya Dewaker verkocht?

Uit betrouwbare kringen van de vereniging Arya Dewaker is vernomen dat het hoofdbestuur van deze vereniging op de jaarvergadering (alv ) in februari 2015 aan de aanwezigen heeft meegedeeld dat zij belangrijke delen van het terrein van Arya Dewaker aan de voormalige Wanicastraat aan een ondernemer gaat verhuren voor een periode van 40 jaar.

Veel aanwezigen in de zaal hebben zich hevig verzet tegen dit voornemen van het hoofdbestuur, omdat zij o.a. van oordeel zijn dat de aldaar aanwezige scholen, het kinderhuis en de mandir drastisch beperkt gaan worden in hun activiteiten. Uiteindelijk heeft de heer Gangabisoensing, voorzitter van Arya Dewaker, toen besloten om in juni 2015 een andere alv uit te schrijven.

Tot ieders verbazing is deze vergadering niet in juni, maar onverwachts in april 2015 gehouden waar ongeveer 56 personen aanwezig waren.

Op deze vergadering heeft de voorzitter de deal met de ondernemer doorgedrukt. Echter blijkt er geen sprake te zijn van “verhuur”, maar van “recht van opstal” voor de duur van 40 jaar. Opstalrecht is een zakelijk recht om in een onroerende zaak van een andere persoon gebouwen, werken of beplantingen (zg. opstallen) in eigendom te hebben. In dit geval mag de ondernemer (opstalhouder) op het terrein van Arya Dewaker (opstalgever) gebouwen en andere werken opzetten.

Voor dit (onverantwoord) besluit hebben 36 van de ongeveer 56 aanwezigen voorgestemd. Er zou door het hoofdbestuur niet eens gecontroleerd zijn of de aanwezigen, die gestemd hebben, wel stemgerechtigde leden waren. Voorts hadden enkele aanwezigen aan het bestuur aangegeven niet te begrijpen waar het om ging. Zonder nadere uitleg aan hen te geven, heeft men de stemming laten plaatsvinden.

Geleid door een bestuur, dat gekozen is voor drie jaar, is het (nood)lot van deze vereniging met meer dan 2000 geregistreerde leden en tienduizenden niet-geregistreerde leden bepaald door 36 mensen, van wie niet duidelijk is of zij wel stemgerechtigd zijn of niet. Met dit wurgcontract heeft dit bestuur de vereniging gebonden voor 40 jaar.

Op een lid na hebben alle andere bestuursleden van het kinderhuis bedankt als bestuurslid, omdat zij geen aansprakelijkheid willen dragen en geen deelgenoot willen zijn van zulke absurde, onverantwoorde beslissingen.
Betreurenswaardig is dat onze eerwaarde pandits over deze kwestie in alle talen zwijgen; deze houding van onze priesters is niet nieuw.

Er zijn leden die zich thans beraden om de weg naar de groene tafel te bewandelen om dit wurgcontract ongedaan te laten maken en de toekomst van Arya Dewaker veilig te stellen. Deze leden zijn van oordeel dat met het sluiten van dit wurgcontract Arya Dewaker inderdaad is “verkocht”.

Jack Mohanlal

Meer nieuws

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…