fbpx

Iran verklaart VS en Amerikaanse legertop tot terroristische organisaties

Redactie GFC Nieuws — De Iraanse Hoge Veiligheidsraad heeft de US CENTCOM, het Amerikaanse Centrale Commando, tot een terroristische groep uitgeroepen. De Verenigde Staten werd tot “terroristische overheid” verklaard.

Teheran nam deze beslissing na wat zij noemde de “onwettige en onredelijke actie van de VS”, die de Iraanse Revolutionaire Garde op de terroristenlijst plaatste.

De terroristenverklaring werd gedaan door de Nationale Veiligheidsraad van de Islamitische Republiek onder leiding van president Hassan Rouhani zelf.

De verklaring beschuldigt CENTCOM dat hij de nationale veiligheid van Iran schaadt en de levens van “onschuldige Iraanse en niet-Iraanse individuen” vernietigt om “het agressieve beleid” van de VS in West-Azië te bevorderen.

De Veiligheidsraad zei ook dat de VS betrokken zijn bij de massamoorden in Jemen, waar een door Saoedi-Arabië geleide coalitie een wrede militaire campagne tegen Houthi-rebellen voert.

Washington verleent de Saoedi’s al jarenlang inlichtingen en logistieke steun en verkoopt hen wapens ter waarde van miljarden dollars.