Iran ‘looft US$ 80 miljoen uit voor liquidatie Donald Trump’ na dood topgeneraal

GFC NIEUWS- De Iraanse regering heeft vanmorgen een bedrag van US$ 80 miljoen uitgeloofd voor de liquidatie van de Amerikaanse president, Donald Trump.
Honderdduizenden Iraniërs hebben vandaag deelgenomen aan twee rouwstoeten voor de Iraanse generaal Qassem Soleimani, die vrijdag in Bagdad werd gedood door een Amerikaanse raketaanval.
Soleimani’s lichaam werd eerst overgebracht van buurland Irak naar Ahvaz in het zuidwesten van Iran. Een tweede rouwceremonie vond plaats in de heilige stad Mashad in het noordoosten van Iran. Luchtfoto’s van beide steden toonden een enorme menigte mensen en kilometerslange stoeten.
Tijdens de live-uitzending van de plechtigheden melden officiële Iraanse overheidsmedia dat de regering heeft opgeroepen tot liquidatie van de Amerikaanse president.
1 US$ zal worden opgebracht door elke Iraniër in het land en zal het geld gaan naar de persoon die de liquidatie uitvoert. Iran telt 80 miljoen inwoners, dus ontvangt de persoon US$ 80 miljoen.
Abolfazl Aboutorabi, minister-president van Iran, zei dat “ het hart van de Amerikaanse politiek” aangevallen gaat worden.
“Het Witte Huis zelf kan het doelwit zijn. Wij zullen op gepaste wijze reageren. Wij hebben de kracht en met God aan onze kant, zullen wij op een juist moment antwoorden.”
Hij vervolgde “dit is een oorlogsverklaring, dus wij kunnen niet twijfelen. Wanneer iemand je de oorlog verklaart, kan je kogels niet met bloemen beantwoorden.”

Overige berichten