fbpx
Iraanse voetbalfan steekt zichzelf in de fik omdat ze stadion niet in mag

GFC NIEUWS- Een voetbalfan, die zichzelf in de fik stak omdat ze niet werd toegestaan in een stadion tijdens een wedstrijd, is in het ziekenhuis gestorven.

Sahar Khodayari werd door de politie gearresteerd terwijl ze probeerde om een stadion binnen te dringen in Tehran, Iran.

Sahar, 30, vermomde zich in een lange overjas en verfde haar gezicht blauw, alleen maar omdat ze haar favoriete team, Esteghlal, wilde zien spelen.

Vrouwen zijn niet toegestaan om naar mannenvoetbal te kijken in het strikte moslimland.

Sahar, die Blauwe Meisje, werd genoemd vanwege haar vermomming, bracht drie dagen in de gevangenis door, voordat ze werd vrijgelaten in afwachting van het vonnis.

Toen ze terugkeerde naar het politiestation om haar telefoon op te halen, kreeg ze van de agenten te horen dat ze waarschijnlijk weer zal worden opgesloten.

De vrouw overgoot zichzelf daarna met petroleum en stak zichzelf in brand.

Ondanks pogingen van de artsen om haar leven te redden, stierf ze aan haar verwondingen.

Philip Luther, van Amnesty International Midden-Oosten, zegt ‘wat Sahar Khodayari overkwam, is hartverscheurend’.

“Haar enige ‘misdaad’ was om vrouw te zijn in een land waar vrouwen geconfronteerd worden met discriminatie die is verankerd in de wet en het speelt zich af op de meest gruwelijke manieren die je je kunt voorstellen, zelf in de sport.”

Iran is op dit moment het enige land ter wereld waar vrouwen gestraft worden die een voetbalstadion willen betreden.

Masoud Shojaei, captain van het nationaal voetbalteam, plaatste een bericht op Instagram om zijn 400.000 volgers te ondersteunen.

“Terwijl we geschokt zijn door oude beperkingen gericht op vrouwen, zullen toekomstige generaties verbaasd zijn om uit te vinden dat vrouwen in onze tijd werden verbannen uit sportarena’s,” schreef hij.

“De oorsprong van dergelijke beperkingen is ellendig en walgelijk, en zal onbegrijpelijk zijn voor de volgende generatie.”

Meer bizar nieuws

Make-upartiest maakt meest bizarre creaties

GFC NIEUWS- De 19-jarige Amerikaanse jongen achter het Instagramaccount Cupidsvault begon ooit met het jatten van lipsticks van zijn zus, maar heeft inmiddels een succesvol…

Pasgeboren tweeling heten Covid en Corona

GFC NIEUWS- Een koppel in de Indiase staat Chhattisgarh hebben hun pasgeboren tweeling Corona en Covid genoemd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem…

Man vermoordt drie anderen en eet ze op

GFC NIEUWS- Eduard Seleznev, 51, uit Rusland, is schuldig bevonden aan moord, nadat hij drie personen doodde en delen van hun lichamen opat. Dikke mensen…

Lichaam vrouw maakt zelf alcohol aan

GFC NIEUWS- Een 61-jarige vrouw werd als eerste ooit gediagnosticeerd met het ‘urinary auto-brewery syndrome’, waarbij het lichaam zelf alcohol aanmaakt, die wordt uitgestoten via…