fbpx
Inzamelingscampagne ‘Help Kids Shine’ levert SRD 31.000 op

Overhandiging symbolische cheque Dasani dd 30 mrt 2015 -foto Irvin NgarimanEind vorig jaar werd de inzamelingscampagne ‘Help Kids Shine’ gelanceerd om met de verkoop van Dasani water geld in te zamelen voor de Stichting Blaka Rosoe.

Gistermiddag maakte Fernandes Bottling Company, producent van Dasani, tijdens een bijeenkomst in de Paramaribo Zoo bekend dat er een bedrag van ruim SRD 31.000 gedoneerd zal worden aan de stichting.

De levens van meer dan 1000 kinderen in verschillende Surinaamse kinderhuizen en
instellingen waaronder ook scholen, zullen door deze donatie een stukje vreugdevoller worden.

Met dit bedrag worden op korte termijn koelkasten, gasfornuizen, wasmachines en drogers, airco’s, muziekinstrumenten, sport- en schoolspullen en andere benodigdheden aangeschaft ten behoeve van diverse projecten in de districten Paramaribo, Commewijne, Para, Nickerie en Sipaliwini.

Het bedrag bestaat uit een deel van de opbrengst van Dasani water in de periode november 2014 tot en met maart 2015. Daarnaast hebben vele betrokken Surinamers een donatie gedaan in donatieboxen die bij TBL Cinemas en de Warme Bakker van Fernandes Bakkerij stonden opgesteld.

Fernandes Bottling zegt daarover: “De opbrengst van deze actie is hoger dan verwacht en toont de betrokkenheid van onze consumenten, die graag deelnamen aan dit initiatief om de kinderen die hard hulp nodig hebben niet alleen emotioneel, maar ook op het gebied van hun fysieke gezondheid en welzijn te ondersteunen”

Henk Rutten, secretaris van de Stichting Blaka Rosoe, nam de symbolische cheque gistermiddag in ontvangst. Een aantal van de tehuizen waar het gedoneerde bedrag ten goede zal komen was daarbij aanwezig. De kinderen werden aansluitend getrakteerd op een rondleiding door de Paramaribo Zoo.

Rutten: “We zijn zeer verheugd dat Fernandes Bottling ons het vertrouwen geeft om de projecten uit te voeren. We kennen de wereld van de kinderhuizen in Suriname goed en hebben daarom projecten gekozen waar er een directe
behoefte is”. Rutten geeft aan dat de gekozen projecten de stichting allemaal even lief zijn. Hij werkt dan ook al meer dan 10 jaar met verschillende instellingen zeer nauw samen.

De instellingen die aanspraak mogen maken op een deel van de donatie zijn Het Parelhuis, Kindertehuis Emmaüs, Stichting Zonder Naam, Lotjeshuis, Kindertehuis Johanna, Aloyissiusschool, Kennedyschool, Kindertehuis Leliëndaal, Kindertehuis Gaytrie, Zuster Dankercentrum, Kindertehuis SMA Livorno, WIN Groep, O.S. Mariënburg en de Bielkeschool.

Meer nieuws

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…