fbpx

Investsur moet investeringen helpen aantrekken

Het Instituut ter bevordering van Investeringen in Suriname (Investsur) moet spoedig investeringen ten behoeve van de ontwikkeling van ons land, helpen aantrekken. Vrijdag heeft de soft launch plaatsgevonden waarbij de genodigden kennis konden maken met het management van het instituut en de locatie van het gebouw.

Investsur staat op de hoek van de Brokopondolaan en de Jagernath Lachmonstraat. Chief Executive Officer (CEO) Ike Antonius gaf bij de softlaunch aan, dat Suriname zich bewust is van een gecentraliseerd instituut om investeringen te coördineren.

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan een 5-jarig plan waarbij centraal staan, institutionele versterking, investeringspromotie en branding en exportpromotie. Antonius geeft aan, dat er veel werk aan de winkel is en dat de betrokkenheid van alle actoren noodzakelijk is. Hij gaf aan, dat in andere landen de regio al jaren geleden gestart zijn met een investeringsinstituut zoals Jamaica, Guyana en Nicaragua en nu de vruchten van het harde werk plukken.

OOK INTERESSANT
Zwaar mishandelde man valt op wegdek en wordt overreden door personenauto

Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën stelde dat Investsur zal leiden tot diversificatie van de economie. Stabiliteit en lange plannings horizon zijn van groot belang voor investeerders om naar Suriname te komen. De overheid doet er volgens hem alles aan om Suriname aantrekkelijk te maken voor nationale en internationale investeerders.

De bewindsman merkte op dat sectoren als landbouw, toerisme, telecommunicatie, energiesector en waterreserves heel veel mogelijkheden bieden. Minister Hoefdraad is blij met de soft launch, omdat daarmee Investsur gelijk aan de slag kan. Hij wees op het belang van goede communicatie met alle actoren om succes te boeken.(GFC)