fbpx
Facebook Pagelike Widget

Investeringskansen in Guyana gepresenteerd tijdens netwerkborrel

GFC NIEUWS- De netwerkborrel van stichting Welzorg Suriname georganiseerd afgelopen vrijdag was een succes met de aanwezigheid van meer dan 75 ondernemers.

De uitreiking van awards aan de 5 beste exposanten van de bouw en woonbeurs 2019 heeft plaatsgevonden.

De beste exposant, Pansa Group of companies met als directeur Moreno Pansa, was persoonlijk aanwezig om zijn award in ontvangst te nemen.

Overige Beste Exposanten waren: Randoe woninginrichting NV (5de plaats), Mobi Chen wood working NV (4de plaats), Varossieau PPG Suriname (3de plaats) en De Surinaamse Bank NV (2de plaats).

Naast de uitreiking van de awards werd er ook een korte presentatie gehouden door de Surinaamse ambassadeur van de Verenigde Naties, Henry MacDonald.

Deze korte presentatie was getiteld “The Booming Housingmarket in Guyana” en benadrukte de enorme snelle groei in Guyana betreffende hun bouw werkzaamheden.

Dit prikkelde de aanwezige ondernemers uit de bouw- en woonwereld om eventueel buiten de grenzen van Suriname te reiken met hun producten en diensten richting Guyana.

Een korte presentatie werd ook gegeven door ondernemer Samuel Kuik over de duurzame productie van Biogas in Suriname.

Kuik heeft 4 jaar Biotechnologie gestudeerd in China en is de eerste ondernemer in Suriname die de biogas digester produceert en de in gebruik name ervan helpt begeleiden.

Dit biogas word gemaakt door afval en kan gebruikt worden om de koken of om warm water te maken. Dit was ook zeer interessant voor de ondernemers en is een duurzame ontwikkeling binnen onze bouw en woon wereld.
Na de presentaties was er gelegenheid tot netwerken en informeel samenzijn.

De stichting Welzorg Suriname blikt terug op een succesvolle netwerkborrel en bereid zich samen met de ondernemers voor op een veelbelovende en spectaculaire 10de Jubileum editie van de Bouw- en Woonbeurs 2020 in augustus dit jaar.

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…