Investering Rubis Oil geeft vertrouwen in economie aan

GFC NIEUWS- Dat Rubis Oil als nieuwe brandstofleverancier in Suriname gaat opereren, geeft volgens minister Stephen Tsang van Handel, Industrie & Toerisme (HI&T) aan dat er vertrouwen is in de Surinaamse economie.

De Franse multinational betreedt de Surinaamse brandstofmarkt als derde speler op dit gebied.

Op 21 november opende Rubis Oil op feestelijke wijze haar terminal en opslagfaciliteit in Suriname. De maatschappij gaat een samenwerking aan met de Surinaamse brandstofleverancier Roy Boedhoe.

Minister Tsang zei bijzonder blij te zijn met dit soort investeringen. “Het zijn miljoenen investeringen in deze tijd en het geeft aan dat er vertrouwen is in onze economie. Het geeft aan dat er vertrouwen is in de mensen in Suriname en dat we verder kunnen.

Dat er een nieuwe foreign direct investor is in Suriname betekent, aldus de bewindsman, ook ontwikkeling, meerdere banen en een spinoff in allerlei sectoren. Minister Tsang meent dat Rubis Oil door samen te werken met Roy Boedhoe ook het Surinaamse bedrijf tot een bepaald niveau verheft.

Hij benadrukt dat de overheid ondersteunend is naar het initiatief van de ondernemer Boedhoe. Samen met de ondernemer wordt gekeken naar mogelijkheden om de economie verder te ontwikkelen door nieuwe diensten en producten aan te bieden.

Rubis zal als derde grootste oliemaatschappij brandstof naar Suriname brengen. Minister Tsang juicht dit gegeven toe.

“Hoe meer competitie er is, hoe beter de service, de standaarden en de prijs zal zijn voor de consument.”

Of dit betekent dat de prijzen bij de pomp lager zullen zijn, hangt volgens de bewindsman af van de marktwerking. Hij wijst erop dat Gow2 Suriname zich heeft geprofileerd als de laagste prijsaanbieder en wel op basis van SOL die voorheen opereerde.

Minister Tsang: “Nu hebben we Rubis die zich wil profileren onder SOL waarbij we zien dat Gowtu waarschijnlijk zelf daaronder zal staan. Dus die competitie leidt er uiteindelijk naar toe dat die prijzen omlaag zullen gaan. Dat verwachten we.”