fbpx
Inventarisatie basisgoederen in Kabalebo

GFC NIEUWS- De afgelopen week zijn door de bestuursambtenaren van het bestuursressort Kabalebo de prijzen van basisgoederen geïnventariseerd.

Deze inventarisatie moet een beeld geven van de gemiddelde prijzen van de basisgoederen in het gebied en zal doorgestuurd worden naar het Ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie afdeling Economische Cotrole Diensten (ECD).

Aan de hand van deze lijsten kan voornoemde afdeling nagaan als er gangbare prijzen gehanteerd worden in het gebied.

Burgers van Kabalebo klagen reeds lang van de extreme hoge prijzen van basisgoederen in de winkels. Echter is er in het gebied van de afdeling ECD om de prijzen in de winkels te controleren.

Aan de hand van voornoemde lijsten zal deze afdeling een beter beeld krijgen en indien nodig afreizen naar het gebied om zelf de controles te voeren en waar nodig maatregelen te treffen.

Meer nieuws

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…