fbpx

“Internationale zakenwereld geïnteresseerd in Suriname”

De internationale zakenwereld kijkt steeds meer uit naar het investeren in ons land. Nu bedrijven zoeken naar kwaliteitsproducten en concurrerende prijzen, krijgt Suriname steeds meer aandacht, schrijft minister Gillmore Hoefdraad op zijn Facebook-pagina. Een recent voorbeeld is volgens hem Nand Persaud & Company Limited, basis van een vooraanstaand merk rijst, Karibee Rice, dat begonnen is met het aankopen van rijst uit Suriname. Het bedrijf had vele mogelijkheden over de hele wereld om uit te kiezen, maar ze koos voor Suriname.

“Wij zijn een land met omvangrijke natuurlijke hulpbronnen en mogelijkheden om zich te ontwikkelen. Suriname staat bekend als een producent van rijst van hoge kwaliteit, daarom is de beslissing van het bedrijf geen verrassing. Niet alleen stellen onze natuurlijke hulpbronnen, zoals een ruime beschikbaarheid over land en water, ons in staat om aan de hoogste standaarden te voldoen, maar de kwaliteit van ons product is ook te danken aan de prestaties van deskundige en ervaren arbeidskrachten. Dankzij deze kwaliteiten bestaat er een enorme mogelijkheid voor export door agrarische ondernemingen in Suriname”, haalt de minister aan.

BEKIJK OOK
ECD sluit winkel in ressort Latour

Mogelijkheden zoals deze lijken volgens Hoefdraad meer te zijn dan slechts een economisch voordeel: Ze bewijzen nogmaals dat Suriname een belangrijke speler aan het worden is in de regio, dankzij het doorzettingsvermogen en het harde werk van haar bevolking. “Door het ondernemen van acties die ons samen langs de juiste weg leiden, kunnen we ervoor zorgen dat we met integriteit en vastberadenheid doorgaan om Suriname vooruit te brengen”, aldus Hoefdraad.