Internationale werving en selectie via blockchain technologie

Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op, zo ook op het gebied van vraag en aanbod van werk.

Suriname verwelkomt met de komst van TrustLogics een disruptor op het gebied van werving, selectie, recruiting en matchmaking in Suriname.

De blockchain-techniek achter TrustLogics maakt het matchen van werkzoekenden en werkgevers sneller en accurater, doordat er automatische matches gemaakt worden op basis van ingevoerde en geverifieerde data.

Bovendien stelt het kandidaten uit Suriname in staat om ook buiten de grenzen matchende functies te vinden. Dankzij de technologiebasis die werving en selectie overneemt, worden de wervingskosten voor bedrijven sterk verminderd.

Hoewel dit een private sector initiatief is, zal de overheid zijdelings betrokken zijn als belanghebbende. E-Government coördinator, Gardelito Hew A Kee, geeft aan dat dergelijke innovatieve e-service bedrijven bijdragen aan het digitaler worden van de overheid. “Door samenwerking met het bedrijf zal de overheid kunnen beschikken over algemene data zoals arbeidsmarktbewegingen en werkgeversbehoeften. Hiermee kunnen we ons opleidingsbeleid effectiever inrichten.”

Eind januari 2019 werd een MoU getekend tussen de CEO van TrustLogics, Srinivas Dubba en de special envoy voor handel, industrie en toerisme van de Republiek Suriname in de Verenigde Staten, Siegfried Jalink.

Overige berichten