fbpx
Internationale dankdienst PL op 14 april om regeringsbreuk

De Pertjajah Luhur(PL) organiseert vanavond om 20.00 uur een dankdienst. Vandaag is het precies een jaar geleden dat PL uit de regeercoalitie is gezet. Alle PL-ministers moesten hun portefeuille indienen, diplomaten moesten terug en ook de districtscommissaris in Commewijne moest plaatsmaken.

“Maar de Pertjajah Luhur heeft de coup van de NDP overleeft”, zegt voorzitter Paul Somohardjo. Dat is de reden waarom nationaal alle structuren vandaag bijeenkomen om de Almachtige te danken. Ook PL-afdelingen in het buitenland komen bijeen.

Na de dankdienst wordt er gefeest in het PL-centrum.

“Wij zijn blij dat wij de NDP-coup overleefd hebben. De NDP is laf en heeft geprobeerd een inbraak te plegen, terwijl wij ze hebben geholpen aan het presidentschap en de aanname van de amnestiewet”, vervolgt Somohardjo.

Het is NDP volgens Somohardjo gelukt om de KTPI uit elkaar te slaan na 18 jaar van samenwerken, NS, BEP, Abop en Seeka, zijn ook uit elkaar geslagen. Er is ook geprobeerd om Palu over te nemen, maar het is niet gelukt. Abop zoekt nu ondersteuning bij kleine partijtjes, terwijl A Combinatie een machtige combinatie was.

De NDP heeft geprobeerd de PL-leden Raymond Sapoen, Soewartjo Moestadja, Diepakkoemar Chitan en Soetimin Marsidih geprobeerd om te kopen. “Die coup is mislukt”, aldus Somohardjo.

Meer nieuws

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…