fbpx

International Fiscal Association opent branch in Suriname

De International Fiscal Association (IFA) is de enige niet-gouvernementele en niet-sectorale internationale organisatie die zich bezighoudt met fiscale zaken. IFA is een neutrale, onafhankelijke, non-lobby organisatie en als zodanig het enige wereldwijde netwerk in zijn soort.

De IFA heeft wereldwijd meer dan 12.500 leden met Branches in meer dan 70 landen.
Het (internationaal) fiscaal advies firma Kenswil & Co in Suriname, is het eerste en op dit moment enige lid van de IFA in Suriname. Onder auspiciën van Siegfried Kenswil, fiscalist bij Kenswil & Co, wordt thans de branch in Suriname opgezet.

Kenswil geeft aan dat voor Surinaamse fiscale professionals de drempel hoog was om lid te worden, nu er hoge opleidings- en professionele eisen werden gesteld waarnaast ook nog aanbeveling noodzakelijk was van twee andere IFA-Branches. Het ontbreken van internationale aanbevelingen is een gebleken ‘bottleneck’. Alhoewel er nog eisen zullen worden gesteld aan opleiding en professionele ervaring, is met de vestiging van de Surinaamse branch de internationale ballotage niet meer vereist.

BEKIJK OOK
Een dode en 3 gewonden bij eenzijdig verkeersongeval

Als non-profitorganisatie biedt IFA een neutraal en onafhankelijk platform waar vertegenwoordigers van alle beroepen en belangen internationale belastingaangelegenheden op het hoogste niveau kunnen bespreken.

Haar doelstellingen zijn het bestuderen en bevorderen van internationale en vergelijkende wetgeving met betrekking tot openbare financiën, met name internationaal en vergelijkend fiscaal recht en de financiële en economische aspecten van belastingen.

Kenswil nodigt alle professionals in Suriname uit op het gebied van openbare financiën en fiscaliteit om lid te worden. Dat hoeven niet alleen individuen te zijn uit het advieswezen, maar zeker ook die bij de overheid en algemeen bedrijfsleven.

Met lidmaatschap wordt het lid opgenomen in het centrale IFA-register, waarmee er toegang wordt gekregen tot relevante knowhow, internationale congressen en fiscale wetenschappers/deskundigen wereldwijd. Met de vestiging van de IFA Branch in Suriname zal de lokale studie van openbare financiën en fiscaliteit een impuls krijgen.