fbpx

Internationaal CrossFit evenement in Suriname

CrossFit Paramaribo organiseert dit weekend een Internationaal CrossFit evenement genaamd ‘Paramaribo Throwdown’. Er zullen ongeveer 50 CrossFit atleten uit Suriname, Guyana, Frans-Guyana Brazilië en Nederland deelnemen aan dit toernooi.

Er zijn 4 klassen waarin atleten kunnen meedoen: Rx Male, Rx Female, Scaled Male, Scaled Female. Voor elke klasse zijn er geldprijzen voor de 1e t/m de 3e plaats en wel respectievelijk U$1000, U$750, U$500, in de Rx divisions (male and female) en U$250, U$150, U$75 in de Scaled divisions (male and female).

CrossFit is een vrij nieuwe sport en is heel snel aan het groeien. Ook in Suriname is deze sport heel bekend aan het worden gezien het aantal CrossFit Boxen (Gyms) die in de afgelopen jaren zijn geopend.

CrossFit Masters Athlete Marcha van Glaanen Weijgel is op dit moment in Suriname vanwege de Paramaribo Throwdown. Op woensdag en donderdag verzorgt zij masterclasses bij.

Van Glaanen Weijgel is in Paramaribo geboren. Op 3-jarige leeftijd ging zij naar Nederland mee met haar ouders en twee zussen. Zij is twee keer terug geweest naar Suriname.

OOK INTERESSANT
Tweedaags werkbezoek TCT-minister aan Frans-Guyana

Ze begon in 2014 met CrossFit. Na 4 weken deed ze mee aan haar eerste CF Open om te zien waar ze wereldwijd stond en vanuit dat punt wilde ze zo ver als mogelijk komen als atleet, aangezien CrossFit voor alle leeftijden is. Van Glaanen Weijgel is eigenaresse van twee Crossfit boxen.

De wedstrijden in Nederland en Europa trokken haar aan en ze deed er zo’n 9-12 per jaar waardoor haar wedstrijdervaring groeide en zij haarzelf beter ontwikkelde als CrossFit atlete.

Ieder jaar deed ze mee aan de CF Open en ieder jaar kwam zij een stapje dichterbij de Games, totdat zij zich dit jaar wist te kwalificeren voor de CrossFit Games 2018.

De CrossFit Games is het hoogste waaraan een CrossFit atleet op wereldniveau kan meedoen. Het is haar gelukt om de CF Open en de Online Qualifiers positie van nr. 1 te bemachtigen. Ze eindigde op de 5e plaats tijdens de CrossFit Games 2018 in de Womens 50-54 klasse.(GFC)