fbpx
Intensieve controle op straatnaamborden

De werkzaamheden voor plaatsing van nieuwe straatnaamborden zijn met de afsluiting van de kiezerslijsten voorlopig ook beëindigd. Maar de controle op aanwezigheid van palen, borden en huizennummers wordt gestaag gecontinueerd.

“In totaal zijn er landelijk 3659 straatnaamborden en 1541 palen geplaatst door de werkgroep ”, zegt Ursila Jhingoeri, coördinator van de werkgroep Straatnamen en Huisnummers aan de Commissie Voorlichting Verkiezingen.

“Het is nu belangrijk om erop toe te zien dat alle palen en borden nog staan, zodat de colporteurs vanaf midden april probleemloos de oproepingskaarten kunnen distribueren.”

Het Centraal Bureau voor Burgerzaken heeft als reguliere taak om controle uit te oefenen op scheefstaande palen en ontbrekende palen en borden. Deze werkzaamheden worden nu intensiever aangepakt. Geconstateerde ontbrekende straatnaamborden en palen komen in een urgentie map en er wordt met man en macht gewerkt om zo snel mogelijk nieuwe borden en palen te plaatsen.

Voor wat betreft het binnenland worden deze werkzaamheden niet meer overgelaten aan de districtscommissariaten alleen, maar er wordt zoveel mogelijk vanuit de werkgroep aan snelle oplossingen gedacht.

“Vorige week is een groep medewerkers naar Apoera afgereisd en zij hebben behalve de aangevraagde borden en palen ook extra materiaal meegenomen, waaronder planken en verf”, vertelt Jinghoeri.

Meer nieuws

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…