fbpx

Instant karma: neushoornstropers verscheurd en verslonden door leeuwen

Karma is een leeuw. Dat ondervonden drie stropers die een neushoornreservaat waren binnengedrongen: zij werden door leeuwen verscheurd.

Medewerkers van het Sibuya Game Reserve in het vakantiedorpje Kenton-on-Sea in Zuid-Afrika, ontdekten dinsdag de bloedige overblijfselen van de mannen.

Hun ledematen waren van hun lichaam gerukt, een van de mannen was onthoofd.

De mannen zijn vermoedelijk opgegeten, hoewel het personeel denkt dat er meer overblijfselen verborgen kunnen liggen in het dichte struikgewas.

“Hoewel we bedroefd zijn over elk verlies van een mensenleven, kwamen de stropers hier om onze dieren te doden en dit geeft een heel duidelijke boodschap aan andere stropers dat je niet altijd de winnaar zult zijn,” zegt eigenaar Nick Fox.

BEKIJK OOK
Dc Bhola geeft startsein jaarlijkse Su Aid-inzamelingsactie

Medicijn

De stropers waren binnengedrongen met zware geweren en bijlen; Fox denkt daarom dat de stropers “duidelijk van plan waren neushoorns te doden en hun horens af te snijden.”

De hoorn van de neushoorn is een gewild artikel op de zwarte markt, vooral in delen van Azië, waar het tot poeder wordt vermalen.

Het wordt tegen enorme bedragen verkocht als een panacee, een geneesmiddel tegen elke denkbare ziekte, en heeft een sterke reputatie als lustopwekkend middel.

In Vietnam brengt een kilo hoornpoeder zo’n 100.000 dollar per kilo op, ondanks het feit dat de viriliteitsversterkende en medicinale effecten van de hoorns een mythe zijn.

Foto: Sibuya Game Reserve