fbpx

Installatie stichtingsbestuur Radio Boskopu markant moment

GFC NIEUWS- “Dit is een markant moment”, zei minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) bij de installatie van het eerste bestuur van de Stichting Radio Boskopu.

De bewindsman heeft het bestuur op dinsdag 24 september geïnstalleerd, tijdens een korte plechtigheid in de vergaderzaal van het ministerie.

Erna Aviankoi, onder meer bekend als journalist, is de voorzitter. De minister heeft haar de beschikkingen van haarzelf en van de overige bestuursleden overhandigd in bijzijn van de pers.

De overige bestuursleden zijn: Louis Alfaisie (ondervoorzitter), Shirley Lackin (lid), Roberto Lindveld (lid ministerie Openbare Werken, Transport en Communicatie) en Vera Warning (lid ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur).

Lindveld was niet aanwezig tijdens de installatieceremonie. Het bestuur zal ondermeer het beleid bij de stichting uitstippelen en toezicht houden op de directie die nog moet worden aangesteld.

Radio Boskopu is in 1989 begonnen met uitzendingen en werd een vlaggenschip van het ministerie. Het station staat vooral bekend voor het rechtstreeks uitzenden van vergaderingen van De Nationale Assemblee.

BEKIJK OOK
Peuters, laat ze spelen, ontdekken en leren

Volgens de minister was het radiostation tot voor de transformatie naar stichting gewoon een afdeling van het ministerie, wat betekende dat zij moeilijk inkomsten kon genereren.

Als oplossing voor dit probleemstuk werd besloten om te komen tot een stichting die evenwel door de overheid zal worden gesubsidieerd en tegelijkertijd de mogelijkheid heeft om net als alle andere stichtingen, ook zelf hun eigen inkomsten te genereren.

De minister gaf aan dat het belangrijk is dat de stichting de transformatie kan aangrijpen om de uitzending te moderniseren.

Het bestuur van de radio is ingesteld voor een periode van drie jaren, te rekenen van 1 augustus 2019 tot en met 31 juli 2022.