fbpx

Installatie nieuwe dc’s binnen een week

GFC NIEUWS- Tijdens het politiek overleg vandaag tussen president Chandrikapersad Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk is besloten dat de installatie van alle districtscommissarissen (dc’s) binnen een week zal plaatsvinden.
Het proces om te komen tot een districtscommissaris is als volgt. Districtscommissarissen zijn aangetrokken en benoemd in de functie van Districtscommissaris voor het hele land. Districtscommissarissen in functie, moeten dan ook de bijbehorende overdracht doen.
Als de installatie van de districtscommissarissen een feit is, worden zij door de minister van Regionale ontwikkeling en Sport standplaatsen toegewezen. Desbetreffende minister ontlast ook de districtscommissarissen in functie.
Alle districtscommissarissen die nu in functie zijn, worden ter beschikking gesteld van deze minister. Dit geldt nu dus ook voor districtscommissaris Mike Nerkust.
Het volgende dat zal geschieden, is de training van de nieuwbakken functionarissen door ervaren oud-districtscommissarissen, zoals Raymond Landburg en Rawien Jiawan.
Deze intensieve training zal de districtscommissarissen bewapenen met de nodige inzichten om hun taken naar behoren te vervullen, meldt de Communicatiedienst Suriname.

BEKIJK OOK
Brandstofprijzen na introductie Oli Moni tussen de SRD 25 en 30 per liter