fbpx
Installatie nieuwe dc’s binnen een week

GFC NIEUWS- Tijdens het politiek overleg vandaag tussen president Chandrikapersad Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk is besloten dat de installatie van alle districtscommissarissen (dc’s) binnen een week zal plaatsvinden.

Het proces om te komen tot een districtscommissaris is als volgt. Districtscommissarissen zijn aangetrokken en benoemd in de functie van Districtscommissaris voor het hele land. Districtscommissarissen in functie, moeten dan ook de bijbehorende overdracht doen.

Als de installatie van de districtscommissarissen een feit is, worden zij door de minister van Regionale ontwikkeling en Sport standplaatsen toegewezen. Desbetreffende minister ontlast ook de districtscommissarissen in functie.

Alle districtscommissarissen die nu in functie zijn, worden ter beschikking gesteld van deze minister. Dit geldt nu dus ook voor districtscommissaris Mike Nerkust.

Het volgende dat zal geschieden, is de training van de nieuwbakken functionarissen door ervaren oud-districtscommissarissen, zoals Raymond Landburg en Rawien Jiawan.

Deze intensieve training zal de districtscommissarissen bewapenen met de nodige inzichten om hun taken naar behoren te vervullen, meldt de Communicatiedienst Suriname.

Meer nieuws

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…