Installatie bestuur Nationale Anti- drugs Raad

Minister Patrick Pengel van het Ministerie van Volksgezondheid heeft op vrijdag 19 januari op zijn werk locatie negen leden geïnstalleerd, die het bestuur vormen van de Nationale Anti-drugs Raad (NAR) in aanwezigheid van de directeur en onderdirecteur van het Ministerie.

De leden zijn voor de periode van drie jaar aangesteld op voordracht van hun respectieve organisaties. Bij zijn toespraak vroeg de minister speciale aandacht voor structurele anti-drugs voorlichting voor de gehele bevolking in het algemeen en voor de kwetsbare groepen in het bijzonder.

Informatie over risico, gevolgen en effecten van de middelen moet primair staan in de voorlichting.
De nieuwbakken voorzitter Glenn Uiterloo gaf in zijn toespraak aan te willen investeren in kennis en informatie zodat het individu een juiste en bewuste keuze kan maken over wel of geen gebruik. “Een anti rook campagne is zeker ook op zijn plaats,” voegt hij eraan toe.

De nieuw geïnstalleerde NAR leden zijn: De heren G. Uiterloo (Voorzitter), R. Prade (Ondervoorzitter), C. Keenswijk, R. Nanda, W. Koster en de dames D. Gaddum- Riedewald, C. Klein- Jules, R. Bechoe en D. Blinker- Warnert.(GFC)

Overige berichten