fbpx

Instabiele man steekt echtgenote dood voor hun kinderen

GFC NIEUWS- Daniel Eckersley uit Australië heeft zijn echtgenote en moeder van zijn kinderen, Amanda Harris, doodgestoken na een jarenlange psychotische spiraal als gevolg van een knieongeluk.
Daniel (38) werd sinds het ongeluk vijf jaar geleden enorm agressief en was verslaafd aan pijnstillers. Amada maakte zich zorgen en heeft vaker hulp gezocht voor haar partner en voor enige tijd leek het goed te gaan.
Echter na enige tijd verviel hij in het oude en mengde pijnstillers met anti-depressiemiddelen. Daniel en Amanda, 36, waren al 17 jaar samen en hadden drie kinderen van 9, 5 en 1 jaar oud.
Na het bedrijfsongeval kon Daniel niet meer werken en wist niet om te gaan met de situatie. In juli 2018 zocht een bezorgde Amanda voor de zoveelste keer psychologische hulp voor haar echtgenoot, maar men was van mening dat hij geen gevaar was voor zichzelf en voor anderen. Ook zocht ze hulp bij enkele familieleden.
Dezelfde maand kreeg Daniel weer een agressieve aanval en begon alles in de keuken met een hamer kapot te slaan. Echter bleef het niet daarbij.
Daniel greep een mes en bracht Amanda een aantal messteken toe in aanwezigheid van de twee oudste kinderen. Het oudste kind probeerde te interveniëren, maar werd door Daniel weggeduwd.
Amanda incasseerde messteken in haar hoofd, nek en borst. Daarna stak Daniel een sofa in de woning in brand, nam de drie kinderen en verliet de woning.
Een buurman die rook uit de woning zag komen, haalde de bebloede vrouw uit het huis. Amanda was echter al gestorven.
Daniel brak in een woning van een vriend, verwisselde zijn kleding en zei aan de kinderen dat ze moesten vertellen dat hun moeder zelfmoord had gepleegd.
Later op de dag werd hij door de politie gearresteerd en aangeklaagd voor moord.
Aan de politie verklaarde hij dat hij last had van psychotische aanvallen en geloofde dat Amanda hem en de kinderen wilde vergiftigen.
Afgelopen januari werd Daniel veroordeeld tot 18 jaar gevangenisstraf.

BEKIJK OOK
Woedende echtgenoot slaat hoofd partner tegen muur omdat hij vermoedt dat ze een relatie heeft met haar werkgever