fbpx
Instabiele man steekt echtgenote dood voor hun kinderen

GFC NIEUWS- Daniel Eckersley uit Australië heeft zijn echtgenote en moeder van zijn kinderen, Amanda Harris, doodgestoken na een jarenlange psychotische spiraal als gevolg van een knieongeluk.

Daniel (38) werd sinds het ongeluk vijf jaar geleden enorm agressief en was verslaafd aan pijnstillers. Amada maakte zich zorgen en heeft vaker hulp gezocht voor haar partner en voor enige tijd leek het goed te gaan.

Echter na enige tijd verviel hij in het oude en mengde pijnstillers met anti-depressiemiddelen. Daniel en Amanda, 36, waren al 17 jaar samen en hadden drie kinderen van 9, 5 en 1 jaar oud.

Na het bedrijfsongeval kon Daniel niet meer werken en wist niet om te gaan met de situatie. In juli 2018 zocht een bezorgde Amanda voor de zoveelste keer psychologische hulp voor haar echtgenoot, maar men was van mening dat hij geen gevaar was voor zichzelf en voor anderen. Ook zocht ze hulp bij enkele familieleden.

Dezelfde maand kreeg Daniel weer een agressieve aanval en begon alles in de keuken met een hamer kapot te slaan. Echter bleef het niet daarbij.

Daniel greep een mes en bracht Amanda een aantal messteken toe in aanwezigheid van de twee oudste kinderen. Het oudste kind probeerde te interveniëren, maar werd door Daniel weggeduwd.

Amanda incasseerde messteken in haar hoofd, nek en borst. Daarna stak Daniel een sofa in de woning in brand, nam de drie kinderen en verliet de woning.

Een buurman die rook uit de woning zag komen, haalde de bebloede vrouw uit het huis. Amanda was echter al gestorven.

Daniel brak in een woning van een vriend, verwisselde zijn kleding en zei aan de kinderen dat ze moesten vertellen dat hun moeder zelfmoord had gepleegd.

Later op de dag werd hij door de politie gearresteerd en aangeklaagd voor moord.

Aan de politie verklaarde hij dat hij last had van psychotische aanvallen en geloofde dat Amanda hem en de kinderen wilde vergiftigen.

Afgelopen januari werd Daniel veroordeeld tot 18 jaar gevangenisstraf.

Meer nieuws

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.