fbpx

Inspectie vaar- en vistuigen Saramacca en Nickerie

GFC NIEUWS- Het onderdirectoraat Visserij van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), is reeds geruime tijd bezig met de inspectie van vaar- en vistuigen voor de verlenging van de vergunningen voor het jaar 2020.

Tot en met 25 oktober zullen er inspectiewerkzaamheden plaatsvinden in de districten Saramacca en Nickerie, voor de groep vaartuigen op de lijst van de Binnenwaterenvisserij (BV).

Van de 65 geregistreerde boten waren 49 aanwezig voor de keuring op 22 oktober. De resterende 16 vaartuigen worden op 25 oktober geïnspecteerd door het Onderdirectoraat Visserij.

De jaarlijkse inspectie verloopt anders dan voorheen. De vergunninghouder dient op een door het onderdirectoraat Visserij vastgestelde datum alle onder zijn beheer zijnde vissersvaartuigen per visserijcategorie compleet met vistuig aan te bieden voor de inspecties.

BEKIJK OOK
Kunstenares en schrijfster Kit-Ling Tjon Pian Gi presenteert haar Alakondre roman tevens kunstboek 'Het Alakondre Drakenmeisje'

Zij worden vooraf, schriftelijk of telefonisch op de hoogte gesteld hiervan. Deze werkwijze van inspecteren is in nauw overleg met de verschillende vissersorganisaties voorbereid.

Volgens Parveen Amritpersad, hoofd van de afdeling Monitoring & Inspectie van het onderdirectoraat Visserij, was de opkomst goed. “De aangekondigde ordening van de visserijsector brengt de vissers in beweging en worden de vissers bewust”, aldus Amritpersad.

De lokale vissers hebben ook klachten met betrekking tot illegale fuikstanden gedeponeerd bij het onderdirectoraat. Er zal samen met de politie en andere instanties gekeken worden hoe dit aan te pakken.