fbpx
Facebook Pagelike Widget

Inspecteur Naarden benadrukt: “Blijf thuis als u niets op straat te zoeken heeft”

GFC NIEUWS- De politie zal hard optreden tegen overtreders van de partiële lockdown.

Zo waarschuwt hoofdinspecteur Humphrey Naarden tijdens de reguliere persconferentie van het Nationaal COVID-19 Managementteam.

De politiefunctionaris bevestigde in de Congreshal dat er afgelopen zondagnacht – de partiële lockdown ging om 20:00 uur in – incidenten zijn geweest, waarbij burgers die zich zonder noodzaak op of langs de openbare wegen bevonden, geweigerd de bevelen van de politie, om huiswaarts te keren, op te volgen.

“Blijf u thuis als u niets op straat te zoeken heeft,” waarschuwt hoofdinspecteur Naarden. Namens het Korps Politie Suriname (KPS) roept hij de burgerij op om deze vorm van wangedrag achterwege te laten.

“De politie zal er niet voor schromen om binnen die wettelijke bevoegdheden die zij heeft, hard op te treden tegen deze burgers die de openbare orde, de veiligheid en de gezondheid van zichzelf en anderen in gevaar brengen,” aldus de politiefunctionaris.

Men moet volgens hem er ook rekening mee houden dat de overheid maatregelen kan verscherpen als dat noodzakelijk moet zijn.

De politie vraagt ten overvloede dat een ieder zich houdt aan de partiële lockdown die momenteel en gedurende twee weken van 20.00 uur tot en met 06.00 uur in geheel Suriname van kracht is.

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…