fbpx
Inschrijving RO Wandel- en Trimloop officieel geopend

GFC NIEUWS- De inschrijving van de wandel- en trimloop ter gelegenheid van het vijftig jarig bestaan van het Ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) is officieel geopend.

Minister Edgar Dikan gaf het startsein door zich als eerste te registreren voor de loop die op 4 april wordt gehouden. Hij kreeg een T-shirt en een waterfles van de Jubileumcommissie, die naast de loop ook andere feestactiviteiten organiseert. De commissie bracht in verband met de kick-off een bezoek aan de minister op zijn werkkamer.

Jennyfer Jozefzoon – Wachter, onderdirecteur van het onder-directoraat Districtsbestuur en Decentralisatie, is voorzitter van de commissie. Geïnteresseerden kunnen zich aldus de commissievoorzitter aanmelden op haar secretariaat aan de Crommelinstraat 2. Bij de registratie moet er SRD 35,- worden betaald.

De eerste 500 inschrijvers krijgen naast een truitje ook een waterfles mee. De voorzitter heeft laten weten dat het al op de eerste dag stormloopt bij de inschrijvingen.

Dat het ministerie vijftig jaar bestaat, betekent aldus Jozefzoon – Wachter dat er vijftig jaar lang hard is gewerkt om de tot nu toe bereikte ontwikkeling tot stand te brengen in het hele land. “Dat moeten we met zijn allen vieren”, vindt de voorzitter.

Minister Dikan gaf te kennen alle moeite te zullen doen om te kunnen meelopen. Hij was vorig jaar ook al prominent van de partij bij de loop ter gelegenheid van het 49-jarig bestaan van het ministerie. Hij roept collega-ministers en zowel ambtenaren van andere ministeries als andere burgers op om mee te doen.

Het ministerie heeft op 28 januari haar 50-jarige bestaan herdacht. In dat verband zijn vier activiteiten georganiseerd. Een daarvan is de RO Wandelloop welke voor de derde keer wordt georganiseerd door het ministerie. De organisatie hoopt op meer dan 1000 lopers.

Meer nieuws

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)