Innovatieve firma’s ontwikkelen artificiële intelligentie in de strijd tegen Covid-19

GFC NIEUWS- De uitbraak van Covid 19 betekende voor de firma’s in artificiële intelligentie een test om hun oplossingen een bredere weerklank bij het publiek te doen krijgen.
Ze variëren van methodes om de lichaamstemperatuur van diverse personen te controleren tot vooral technieken in de medische beeldvorming.
Terwijl het nationaal plan ter ontwikkeling van artificiële intelligentie (AI) uit 2017 dateert, kwam het ministerie van Industrie en IT in China op 4 februari met richtlijnen om AI te gebruiken in de strijd tegen het coronavirus. De toepassingen hebben zich uitgebreid tot ver buiten de grote centra en dit tot kleine steden en afgelegen provincies zoals Yunnan.
Alibaba heeft bijvoorbeeld een AI-systeem ontwikkeld dat in 20 seconden met 96% nauwkeurigheid het coronavirus detecteert door CT-scans, terwijl menselijke beoordeling 15 minuten in beslag neemt.
De DAMO-Academie had maar 5 dagen nodig om een intelligente robot te leveren die helpt bij online vragen en consultaties.
Het bedrijf Deep Glint Information Technology heeft met het Chinees nieuwjaar een team van 30 personen gevormd omdat het hoofdstedelijk bestuur vroeg naar een koortscontrolesysteem. Tegen 15 februari waren 150 systemen met infrarood thermometers geïnstalleerd in bijna al de metrostations van de hoofdstad.
Het AI-systeem van het Mudanyuan metrostation is echter van Megvii en het werkt sinds 4 februari. Het controleert de lichaamstemperatuur op een afstand van 3 meter en kan in een seconde alarmsignalen sturen naar 15 personen.
Volgens het bestuur comité van het Zhongguancun Science Park hebben bedrijven uit de zone in totaal al 138 technologieën uitgewerkt ter preventie en controle van de epidemie.
Volgens de in Beijing gevestigde onderzoeksfirma EO Intelligence is medische beeldvorming de sector waarin AI het meest werd gebruikt. In juli waren er in China 126 actieve providers van medische AI en daarvan specialiseerden er zich 57 in medische beeldvorming.
Sinds 28 januari wordt het systeem van Yitu uit Shanghai gebruikt door het Shanghai Public Health Clinical Center bij diagnose van de longziekte die veroorzaakt wordt door het coronavirus. Het systeem kan de longziekte classificeren volgens de ernst, precies de last op de longen berekenen en dynamische 4D pathologie vergelijkingen verschaffen. Waar een mens 6 uren voor nodig heeft, kan dit systeem dit in twee of drie seconden. Het systeem werd ondertussen ook toegepast in andere ziekenhuizen waar de besmetting ernstiger is.
In het Hongyuan Park van het Xixi natuurgebied te Hangzhou loopt veiligheidspersoneel er rond met een slimme bril die de temperatuur van de parkbezoekers detecteert met de technologie van starter Rokid Corp. Volgens het bedrijf kan de slimme bril de temperatuur van honderden mensen binnen twee minuten controleren. Zo worden files aan de ingang van het park vermeden want na de twee maanden lockdown gaan de parken langzaam weer open.
Rokid beweert verschillende sets slimme brillen verschaft te hebben aan de verkeerspolitie van Hangzhou, Huzhou en Quzhou.

Overige berichten