fbpx
Inner Wheel doneert medische apparatuur aan kinderafdeling ‘s Lands Hospitaal

De Inner Wheel club Paramaribo heeft medische apparatuur aan de kinderafdeling van het ’s Lands Hospitaal geschonken. Het gaat om een vernevelapparaat en infuuspomp. Het verzoek voor deze donatie kwam van de hoofdzuster van de afdeling, Judith Daniels.

‘Met het vernevelapparaat kunnen kinderen met longproblemen geholpen worden. De infuuspomp is nodig om heel secuur medicatiebij hele kleine kinderen via de bloedvaten toe te dienen. Met deze donatie wordt de kwaliteit van de zorg verhoogd’, legt Frederika Morpurgo,kinderarts van het ziekenhuis.

Deze donatie komt als afsluiting van een uniek Bijvoedingsprojekt welke in 2002 als nationaal project werd gekozen voor een bedrag van 28000 euro. Ivette Adams van de Inner Wheel club heeft destijds ons flink bijgestaan opdat het project werd goedgekeurd. In 2003 werd gestart met wekelijks sappen,yoghurt,liga en fruit. De bijvoeding was nodig voor het zieke kind om sneller te herstellen. Tevens werd er regelmatig een leuke kinderdag georganiseerd. Het project heeft circa 11 jaren geduurd en wordt afgesloten met deze donatie van vernevelapparaat en infuuspomp.

De directie van ’s Lands Hospitaal, de kinderafdeling en de ouders zijn de Inner Wheel club Paramaribo zeer erkentelijk voor hun jarenlange steun aan de kinderen die met de aanvullende bijvoeding sneller konden herstellen.

Meer nieuws

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…