fbpx

Inkomende vluchten Cuba en Haïti stopgezet

GFC NIEUWS- De regering heeft ingaande 2 december alle inkomende vluchten vanuit Cuba en Haïti onmiddellijk stopgezet voor de maand december.
Zo deelde minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid mee tijdens de regeringspersconferentie op 3 december. Volgens de bewindsman is dit besluit genomen vanwege een dringende evaluatie van de betreffende passagiers uit deze landen.
Hij geeft aan dat de lijnverbindingen met Nederland en Miami (via Georgetown) nog wel overeind staan. Minister Ramadhin verduidelijkt dat er gewerkt wordt met een classificatie van de situatie in die landen en welke wekelijks wordt aangepast. Er wordt dan gekeken naar de code waarin die landen vallen, waarbij er specifieke voorwaarden gelden voor het reizen.
Suriname wordt op dit moment door de International Health Regulation (IHR) van de World Health Organisation (WHO) geclassificeerd als een land met sporadische gevallen of clustercases. Dit valt veel gunstiger uit dat de community transmission waarin Suriname zich voorheen bevond.
De fase van sporadische gevallen is ook de reden geweest dat de autoriteiten hebben besloten het luchtruim partieel open te stellen. Dit gaat echter gepaard met strenge voorwaarden waaraan elke reiziger zich dient te houden. Alles geschied in goede afstemming met betrokken actoren in de luchtvaartsector. In dit proces ligt de leiding in handen van het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT).
Minister Ramadhin zegt dat de COVID-19-situatie in Suriname momenteel onder goede controle is. Er is nu sprake van een positiviteitscijfer van tussen de 1 en 4 procent aan geteste personen.

BEKIJK OOK
ROS traint dorpelingen Langu in verhoging rijstproductie